Rääkimata tõde: üle 40-aastased rasedad kuulsused kasutavad enamasti kunstlikku viljastamist (1)

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: FATIMA CARRION ALFONSO / CATERS NEWS / SCANPIX

Janet Jackson, kes nautis lapseootust 50-aastaselt ja Halle Berry 47-aastaselt on vaid mõni näide kuulsustest, kes on hilisemas eas lapse saanud. Küll aga ei räägita kuskil ajakirjades raseduse tagamaadest, mistõttu usuvad naised, et tänapäeval on hilisemas eas kergem last saada kui varem.

New York University uuring näitas, et rohkem kui pooled ajakirjades mainitud lapseootel kuulsad naise olid vanemad kui 35-aastased. Meditsiiniteadlaste sõnul hakkab osal naistel viljakus langema juba 30-aastaseks saades.

Reaalsuses on teadlaste sõnul pärast kunstlikku viljastamist sünnitamise võimalus kuni 35-aastasel naisel 33 protsenti. Mida vanemaks saab naine, seda väiksemaks muutub ka protsent. Vanuses 40-42 on see näitaja vaid 14 protsenti. Mida noorem on naine, seda suurem on kunstliku viljastamise tõenäosus, kirjutab The Sun.

Paraku ei räägi kuulsused enda eduloo tagamaadest, pannes inimesi uskuma, et kõik tuleb lihtsalt. Säravad esikaaned ning pildid lapseootusest on vaid killuke nende teekonnast. Siiski on ka kuulsusi, kes ei pelga jagada enda rasket teekonda. Nicole Kidman on jaganud enda ebaõnnestumisi pere loomisel. Tema perre sündis surrogaatema abil teine tütar 2011. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles