Edukate lapsevanemate viis harjumust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Mõned lapsevanemad on nagu ükssarvikud. Ei mingit väsimust ega käimata jäänud üritusi, kodu on korras ja lapsed kuulavad sõna. Kuidas nad seda teevad?

Nad ärkavad vara

Sa võid üllatuda, kui palju annab juurde ärkamine enne lapsi. See aeg on sul selleks, et saad valmistuda päevaks ette ning seega kulgeb päev ladusamalt. Mõned lisaminutid magamist võib tunduda hinnaline, kuid kui ärkad koos laste kisaga, on hommikune sära näolt koheselt kadunud.

Jagatud kohustused

Kui kõik majapidamise ja lastega seotud kohustused jäävad ühe vanema kanda, murrab see lõpuks ka kõige võimekama lapsevanema. Edu võti on jagada kohustused mõlema vanema vahel. Kui on võimalust, kasuta ka välist abi (koristaja, lapsehoidja).

Pea rutiinist kinni

Laste kasvatamisel on oluline, et nad mõistaksid rutiini. Proovi rutiinist või loodud päevakavast mitte kõrvale kalduda. Kui lapsed mõistavad, et iga päev on samad reeglid, ei tule magama minek või söömine enam üllatusena.

Toitumine

Mitte vaid laste toitumine, aga ka enda toitumine. Söö tervislikku ja täisväärtuslikku toitu, et saada energiat ja hoida tervis korras. Kui sinu tervis ja enesetunne on hea, jaksad rohkem.

Nautige kvaliteetaega

Hea läbisaamine on oluline kõigi pereliikmete vahel. Leidke aega üksteise seltsis lõbutsemiseks ja naeruks. Leidke tegevus, mis kaasab kõiki ning pakub ühtemoodi põnevust.

Allikas: Women´s Lifestyle

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles