7 aastat rasestuda püüdnud paar tegi lapse saamise nimel kaks ootamatut elustiilimuutust

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Manchesterist pärit 38-aastane Nicola Szymanowski ja tema 39-aastane abikaasa Mark püüdsid rasestuda seitse piinarikast aastat. Nad kulutasid kümneid tuhandeid eurosid viljatusravile, mis oli füüsiliselt ja emotsionaalselt kurnav. Lõpuks soovitas arst neil teha elustiilis kaks lihtsat muutust ning imekombel ongi nad nüüd terve poisiponksi vanemad.

News.com.au kirjutab, et kui viljatusravi ei õnnestunud, andis arst neile soovituse. Mark loobugu oma hommikustest poksitrennidest ning Nicola lõpetagu parfüümi kasutamine. Nimelt poksitrenniga kehasse jõudvad endorfiinid mõjutavad rasestumise šansse ning parfüümist eralduvad kemikaalid jõudvat naise vereringesse, mis samuti mõjub negatiivselt. Naine lõpetas ka meigi kasutamise ning palus külalistel nende koju tulles mitte parfüümi kasutada.

Pika viljakusravi jooksul jäi Nicola mitu korda rasedaks, kuid rasedused katkesid. Arst soovitas aga veelgi elustiilimuutusi, mis kõik paari sõnul usutavasti lõpuks nende edusse panustasid: nad loobusid kofeiinist, rafineeritud suhkrust, alkoholist ning sõid päeva jooksul vaid ühe süsivesikuroa.

Paaril sündis terve poisslaps selle aasta mais ning nimeks sai ta Charles Henry John.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles