Viis põhjust, miks minna tööintervjuule isegi siis, kui see töö sulle väga ei meeldi

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Töö otsimine on stressirohke ja pingeline aeg. Kord oled sa lootusrikas ja siis jälle kaotanud lootuse. Kuid fakt on see, et tööintervjuul käimine annab väärtusliku kogemuse isegi, kui sa seda tööd ei saa või ei tahagi saada.

Mõni põhjus, miks siiski tööintervjuule minna.

  1. Saad harjutada. Eriti, kui sa pole paljudel intervjuudel käinud, on see hea praktika, kirjutab Hello Giggles. Saad harjutada suhtlemisoskust ja enese turundamist, mis on tööintervjuul väga oluline. Samuti saad sa teada palju kasulikku ja tüüpküsimusi, millega võid ka edaspidi kokku puutuda.
  2. Tutvud saadaval olevate töökohtadega. On hea laiendada silmaringi, mis töökohad on hetkel saadaval ja mis on sinu potentsiaalsed valikud. See annab sulle võimaluse sondeerida pinda, mis hetkel tööturul toimub.
  3. Saad esitada küsimusi. Kui kandideerid kuhugi, kuhu väga tahad tööle saada, siis oled oma küsimustes ja suhtlusstiilis väga läbi mõeldud ja tasakaalukas. Samas, kui sa seda tööd nii väga ei taha, on sul ka rohkem julgust küsida küsimusi, mida sa muidu ei julgeks ja mis võivad tulevase töökoha leidmisel kasuks tulla.
  4. Tööintervjuu võib avada su silmad. Sa võid arvata, et see töö tegelikult sulle ei meeldi, kuid tööintervjuul võib välja tulla, et see töö on hoopis põnevam. Kõik ei ole alati töökuulutuses kirjas ja rohkema info saamiseks tasub alati kohale minna.
  5. Mida muud sul teha on? Kui otsid tööd, siis ei ole su päevakava just ülemäära tihe ja kodust välja saamine ja enda tuulutamine on juba suur asi. Saad suhelda, hankida uusi kontakte ja omandad võib-olla mõne uue kogemuse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles