Üheksa põhjust, miks teha harjutusi oma keharaskusega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Selleks, et oma füüsilist vormi parandada, pole tingimata vaja spordiklubisse minna või kalleid ja keerulisi seadmeid soetada. Sinu parim treeningvahend on su oma keha ja selle pruukimine on täiesti tasuta.

Oma keharaskustega treening on uuesti populaarsust võitmas ja saanud tänavuseks fitnessitrendiks, kirjutab Hello Heathy. Väljaasted, kätekõverdused ja istessetõusud on lihtsad harjutused, mis peaksid kõigile tuttavad olema. Väikeste variatsioonidega saab harjutusi endale kas kergemaks või raskemaks teha, et neist maksimaalselt kasu saada.

Siin on üheks põhjust, miks teha harjutusi vaid oma keharaskusega.

Seda võib teha igal pool

«Ma ei saa täna trenni minna» pole õige vabandus, sest oma keharaskusega harjutusi saad teha nii kodus kui hotellitoas, kui on mõni minut vaba aega.

Seda saab teha koos sõpradega

Kui sulle meeldib treenida koos kaaslastega, tee sellest sotsiaalne sündmus. Kuna teil pole muid vahendeid või erilist ruumi vaja, saate koos sõpradega harjutusi läbi teha. Sõprade tugi aitab harjumustel paremini kinnistuda ja soodustab järjepidevust, isegi kui need sõbrad on virtuaalsed.

Need liigutused on funktsionaalsed

Oma keharaskustega harjutused kanduvad igapäevaellu. Paremas toonuses keha aitab sind isegi siis, kui astud voodist välja, lükkad ostukäru, lähed trepist üles ja istud autosse. Kõik see on lihtsam, kui oled harjunud oma keha teatud moel pingutama.

See teeb sind enesekindlamaks

Kui jõusaal on sulle võõras ja sa ei tea täpselt, kuidas raskusi tõsta, võib see esialgu rõhuvalt mõjuda ja trenni tegemisest üle eemale peletada. Kasuta seda, mis sul olemas on ja sellest võib saada su elu raskeim trenn.

Sul pole vaja midagi muud peale iseenda

Spordiklubi hinnad on krõbedad ja uhked treeningseadmed samuti. Päriselt ei olegi neid vaja, kui sul on motivatsiooni ja pealehakkamist midagi ära teha.

Harjutused oma keharaskusega sobivad kõigile treenitusest sõltumata

Kui sa ei ole kunagi varem mingit jõutrenni teinud, on väga hea alustada oma keharaskusega, sest nii oled sunnitud õiget rühti jälgima. Seega on ka väiksem risk vigastuste tekkeks.

See kaasab suure hulga lihaseid

Oma keharaskustega harjutused on kaks ühes kombinatsioon kardiovaskulaarsest ja -jõutreeningust, mis aitab hästi kaloreid põletada ja kaalust maha võtta. Enamasti hõlmavad need harjutused ka rohkem kui üht lihasgruppi, mis teeb need väga tõhusaks.

See mõjub hästi kerelihastele, mis sageli liiga vähe koormust saavad

Oma keharaskusega harjutusi tehes saad ka paremaks jooksjaks, sest võrreldes raskuste või spetsiaalsete seadmetega tehtud jõutrennist areneb sul seeläbi parem tasakaalutunnetus.

See teeb vaimselt tugevamaks

Keharaskusega treening parandab lisaks kognitiivset võimekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles