Hetkel populaarsed toidutrendid

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

BBC toidublogi on toonud välja mõned hetkel popid toidu- ja joogihitid, mida tasuks meelde jätta! 

  1. Takod. Supermõnus toit, mida saab oma valiku järgi valmistada. Takod võivad soovi korral olla väga tervislikud ja poes müüakse ka täistera takolehti.
  2. Alkovabad kokteilid. Teadupärast joovad noored aina vähem ja eelistavad, kas madala sisaldusega või üldse ilma alkoholita kokteile. Peale selle, et see on tervislik, on selles ka palju vähem kaloreid.
  3. Mere juurviljad. Kuna taimetoidud on samuti tõusuteel, siis on uued hitid merekapsas, vetikas ja sellest tehtud krõpsud.
  4. Hapendatud toidud. Väga popp on näiteks kimchi ehk vürtsikas aasiapärane hapendatud kapsas. Äärmiselt hea probiootikum.
  5. Maksimaalne toiu ära kasutamine. Toidu valmistamine nii, et kasutatakse ära kogu tooraine ja visatakse minema ainult miinimum või üldse mitte midagi, on hea keskkonnale ja kogu meie planeedile.
  6. Instagrammi toidufotod. See on tõusev trend nii noorte kui vanemaealiste seas.
  7. Targad ja säästlikud kodumasinad. Kodutehnika, mis ei võta palju elektrit ja teeb mitut eri asja, on tuleva aasta trend.
  8. Putukad. Proteiinirikkad putukad saavad aina enam populaarsemaks ja neid on nii odav kasvatada kui ka lihtne aretada.
  9. Portugali köök. Kuna Portugal on viimase aja populaarseim reisisihtkoht, siis on seda ka sealne, peamiselt mereandidest koosnev värske toit.
  10. Tervislikud snäkid. Friikartulite asemel maguskartulid ja porgandid või proteiinirikkad snäkid ja täisterabatoonid. Valikuid on palju!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles