Kuidas oma nahka puhastada? Dermatoloog annab nõu

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Näo puhastamiseks ja meigi eemaldamiseks saab kasutada nii geele, kreeme kui puhastusvedelikke. Kuid milline neist on kõige parem ja kui tihti peaks üldse nägu puhastama?

Nägu ei tohiks kindlasti puhastada lihtsalt seebi ja veega, kirjutab Daily Mail. Samuti on oluline, et nägu ei pestaks liiga tihti. Dermatoloog Natasha Cooki sõnul piisab täiesti näo puhastamisest hommikul ja õhtul. Samas hommikune puhastamine ei ole nii oluline, kuna siis ei ole veel peal meiki, kuigi enne meigi peale kandmist oleks hea, kui nahk oleks puhas. 

Milliseid tooteid kasutada?

Näopuhastusmaailmas on niivõrd palju valikuid, et on üsna raske orienteeruda. Doktor Cooki sõnul tuleks lähtuda eelkõige tundlikkusest. Koorijad ja tugeva koostisega geelid hõõruvad maha naha kaitsekihi ja on nahale liiga ärritavad. Mõnel juhul võivad isegi põhjustada põletikke ja lööbeid.  Väga kuiva naha puhul soovitab Dr Cook näo puhastamiseks ka kookosõli, kuid seda tõesti ainult neile, kelle nahk on äärmiselt kuiv.

Mis on kõige levinumad vead näohoolduses?

Dr Cook leiab, et kõige levinum viga on vale toote valimine. See peaks ikka lähtuma näonaha tüübist. Samuti alkoholi sisaldavad näoveed ja puhastajad, mis on liialt ärritavad. Pidevalt vale toote kasutmine võib pikemas perspektiivis tekitada nahahaigusi. Samuti võiks paksu meigi eemaldamisel puhastada nahka kaks korda. Näiteks pesta alguses nägu veega ja siis pesuvahendiga. Samas soovitab dr Cook olla ettevaatlik liigse pesemisega, mis võib põhjustada aknet ja ekseeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles