Põhjus, miks ka õnnelikus suhtes olevad inimesed petavad

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Me kõik teame neid unelmate paare, kes kunagi ei tülitse ja tunduvad nii õnnelikud ja rahul. Kuid selgub, et petetakse ka siis, kui suhe töötab ja ollakse õnnelikud.

Esther Perel oma raamatus «Suhete seis» väidab, et alati ei peteta selle pärast, et suhtes on midagi puudu või halvasti, vaid tegu võib olla hoopis eneseotsingutega, kirjutab Business Insider.

Kellelegi ei meeldi olla petetud. See on tunne, millega kaasneb reetmine, usalduse kaotus ja hoop egole. Tõsi ta on, et enamast on petmine mõne suhteprobleemi tulemus, kuid mitte alati. Tuleb välja, et motivatsioon petta ei pruugi kuidagi olla seotud partneriga, vaid seda tekitab soov ennast avastada. Selle sügavamaks põhjuseks võib ka olla iseendaga kontakti loomine.

Suhtes olles võib kaduda ära aeg ja motivatsioon tegeleda endaga ning oma soovide ja vajadustega. Võib tekkida tunne, et elu on liiga lühike ja tahaks enne veel elada ja proovida.

Esther toob oma raamatus huvitava näite ühest naisest, kes oli vägagi õnnelikus suhtes, kuid millegi pärast ikkagi pettis oma meest. Selle põhjus võis olla selles, et kuna ta oli alati olnud korralik, töökas ja aus naine, siis mingi hetk sai ta aru, et ta tahab midagi enamat ja selleks oli tol hetkel afäär.

Seega petmine ei pruugi alati olla suhteprobleemide sümptom, vaid miski, millel on hoopis positiivsem põhjus. See muidugi ei tähenda, et petmine oleks seepärast tervitatav ja et see teisele osapoolele haiget ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles