Sünnitamisega kaasnevad vigastused, mida peaks teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Lapse sünnitamisega võib kaasneda tervisehädasid ja probleeme. Tuleb aga välja, et enamik naisi pole neist enne sünnitamist teadlikud. 

Sünnitus võib olla äärmiselt valulik ja isegi traumaatiline kogemus, kirjutab Daily Mail. Sydney füsioterapeudi Heba Shaheedi hinnangul kannatab peaaegu 50 protsenti naistest sünnitusjärgsete vaagnalihaste vigastuse käes, millega kaasneb krooniline valu. 10–15 protsenti naisi kogeb ka pärakupiirkonna rebestust, mis võib laieneda aanusesse ja pärasoolde.

Naiste vähese teadlikkuse taga sellistest sünnitusjärgsetest vigastustest, on ikka veel levinud müüt, et see võib naisi hirmutada ja panna paanikat tundma. Tegelikult on Shaheedi väitel vajalik naisele anda nii palju informatsiooni kui võimalik, et hilisemad hädad ei tuleks üllatusena.

Äsja sünnitanud naisi võib veel tabada sünnitusjärgne depressioon, mille varajane avastamine on äärmiselt oluline.

Sellised probleemid mõjutavad ka suhet ja pereelu.

Shaheedi sõnul tuleb kiiremas korras muuta arusaamu sünnitusest ja sellega kaasnevast, sest tänapäeval on ravivõimalused väga laiad ning naised ei pea tundma valu ja ebamugavust. Ta soovitab naistel ka ise uurida, millised kehalised muutused ja probleemid võivad raseduse ja sünnitamisega kaasneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles