Retseptisoovitus: ohtrate aedviljadega ahjuvorm

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig leiab, et toit peab ilus välja nägema. See roosipeenart meenutav ahjuroog on seda kindlasti. Suvikõrvitsa õhukeseks viilutamine ning seejärel kokku rullimine võtab sutsu aega – kui sa ilu teha ei taha, siis võid selle muidugi ka lihtsal kuubikuteks lõigata ning ülejäänud kraamiga kokku segada.

Vaja läheb:

  • 1 suurem sibul
  • Umbes 10 cm porru jupp (ca 100 g)
  • 550 g tomateid
  • Praadimiseks õli
  • 2 väiksemat suvikõrvitsat (kokku umbes 500 g)
  • 100 g pestot (soovitan kodust, aga kui ei juhtu olema, siis ajab poe oma ka asja ära)
  • 200 g fetat

Juhtnöörid

1. Kasuta selle toidu tegemiseks ahjukindlat praepanni. Kui sul ahjukindlat (näiteks malmist) praepanni ei ole, siis võid muidugi kastme tegemiseks tavalist panni kasutada ja hiljem selle lihtsalt ahjuvormi ümber kallata.

2. Eelsoojenda ahi 200 kraadinin.

3. Tükelda sibul ja porru peeneks ning prae väheses õlis koos soolaga madalal kuumusel umbes 5 minutit.

4. Samal ajal tükelda tomat, viska see samuti pannile, tõsta kuumus keskmiseks ning lase sel podiseda, kuni ülejäänud asjadega tegeled, nii umbes 10 minutit. Vahepeal võid segada ka.

5. Viiluta suvikõrvitsad imeõhukeselt. Kõige lihtsam on seda teha juustunoaga.

6. Määri viiludele mõnus kiht pestot ning pudista peale fetat, seejärel keera viilud tihedalt rulli ning säti püstiselt üksteise kõrvale kastme sisse seisma. Tuli keera kastme alt vahepeal ära.

7. Korda sama kõigi suvikõrvitsaviiludega. Kui fetat või pestot üle jääb, siis pudista-nirista see lihtsalt ahjuvormi peale.

8. Küpseta vormi ahjus umbes 25 minutit ja lase seejärel enne söömist umbes kümme minutit jahtuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles