Teeme selgeks: kas kaalumine on parim viis keha muutuste jälgimiseks?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Olenemata, kas vihkad või armastad seda, enamusel meist on tõenäoliselt suhe oma vannitoa kaaluga. Eriti, kui oled otsustanud oma elustiili ja toitumist tervislikumaks muuta, oled ilmselt kaalu igapäevane külaline. Kuid kas kaal on üldse õige vahend tulemustele tagasisidet andma?

Kaal võib olla sinu teekonnal nii kasuks kui kahjuks. Üldjuhul on selle pahupooleks asjaolu, et kiputakse numbritesse kinni jääma. Number aga võib kõikuda miljonil muul põhjusel, peale suureneva/väheneva rasvaprotsendi. Kaalunumber võib sõltuda vedeliku hulgast organismis, riietest, seedimisest, kaalu täpsusest ja isegi sellest, kas seisad kaalul pisut eespool või tagapool. Ühesõnaga- kaal ei anna sulle objektiivset tagasisidet tulemuste kohta, kirjutab Women´s Health.

Parem variant on usaldada mõõdulinti. Enamus inimeste eesmärgiks kaalulangetusel on kergem enesetunne, paremini istuvad riided ja väiksemad mõõdud. Mõõdulint juba naljalt ei valeta. Kuid kõige rohkem peaks kuulama enda enesetunnet. See on parim tagasiside enda tulemuste kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles