Nele-Liis Vaiksoo: mõistan naisi, kellel tekib sünnitusjärgne depressioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nele-Liis Vaiksoo
Nele-Liis Vaiksoo Foto: Marina Puškar

Lauljatar Nele-Liis Vaiksoo (27), kes sai emaks 20-aastaselt ja pidi pärast seda täiskasvanuks saamise kiirkursuse läbima, rääkis ajakirjale Mood, et kogemuse abil mõistab ta ka naisi, kes sünnitusejärgselt depressiooni langevad.

Vaiksoo poeg Ron sündis enneaegsena ja oli kuu aega intensiivravis ainult arstide hoole all. Kui lapse tervis tugevamaks muutus, oli ta veel kaks kuud haiglas koos emaga. «Ma ei saa sugugi öelda, et see oli hea, et nii juhtus, aga tänu koos haiglas olemisele sain õdedelt ja arstidelt õppida, kuidas lapse eest hoolitseda,» meenutas naine.

«Kui Ron intensiivravist enneaegsete palatisse toodi, olid tema sõrmed otsekui läbipaistvad, nii haprad ja õrnad, et ma ei julgenud teda puudutadagi. Ma kartsin, et ta läheb katki!» ütles Vaiksoo, kes tasapisi oma hirmust siiski üle sai. «Ma mõistan naisi, kellel tekib sünnitusjärgne depressioon – saad lapse, lähed temaga koju, aga tegelikult ei oska sa ju temaga midagi peale hakata!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles