Neli viisi, kuidas mitte hoolida teiste inimeste arvamusest

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Aeg-ajalt tuleb ikka ette, et muretseme selle pärast, mida inimesed meist arvavad. Kardame öelda välja oma mõtteid, pakkuda ideid või olla loovad, sest äkki see teistele ei meeldi. Kuidas aga sellest ülearusest stressist lahti saada?

  1. Küsi endalt: «Mis on kõige hullem, mis juhtuda saab?» Kui tekib võimalus teha midagi väljaspool oma mugavustsooni ja sa kahtled, siis kõige parem on mõelda, mis on kõige hullem, mis juhtuda saab, kui ma läbi kukun, kirjutab Time. Tõenäoliselt jõuad arusaamale, et ei juhtu midagi hirmsat. Seepärast ei tasu ennast tagasi hoida, vaid pigem riskida.
  2. Pea meeles, et sinu saavutused ei defineeri sind. Meil on halb komme identifitseerida ennast töö ja saavutuste kaudu, kuid see on vale. See, kui sul tööl midagi ei õnnestu, ei ole maailma lõpp ja inimesed unustavad selle kiiresti. Pea meeles, et teised näevad sind kui tervikut, kellel on töö, pere ja hobid, mitte kui üht asja tegevat robotit.
  3. Ära lase teistel ennast mõjutada. Võta teiste arvamust ja kriitikat, kui midagi, mis eksisteerib, kuid ei muserda sind. Alati on olemas keegi, kes kritiseerib ja keegi, kes on samast asjast vaimustuses. Lähtu mõttemallist: ma võtan kuulda, kuid teen ikka nii, nagu mina õigeks pean! Lõppude lõpuks on see sinu elu ja sina tead paremini, mis on sulle hea.
  4. Võta tagasisidet kui märkamist, mitte kui kriitikat. Isegi, kui keegi ütleb sinu kohta midagi negatiivset, siis võta seda kui märki, et sind pandi üldse tähele, mitte kui midagi, mille pärast sa peaks põdema. Lõpuks võib sinule osutatud tähelepanu isegi teiste austuse ära teenida, kuna sa ikkagi proovisid ega ole vahet, et mõne meelest ebaõnnestunult. Läbikukkumist tuleb võtta kui õppetundi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles