Kuus asja, mis võib juhtuda sinu kehaga lahkumineku ajal

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Enamus meist teab, et lahkuminek võib mõjuda emotsionaalselt rängalt, kuid kuidas suhte lõppemine mõjutab meie keha?

  1. Sa oled kaotanud isu. Võid avastada, et sul pole mingit isu asjade järele, millele enne ei suutnud vastu panna, kirjutab Hello Giggles. See tuleneb sellest, et su keha hakkab tootma stressihormooni kortisooli, mis vähendab ka söögiisu.
  2. Sa võid kogeda füüsilist valu. Teadlased väidavad, et vaimse n-ö valu korral aktiveeruvad ajus samad osad, mis füüsilise valu korral.
  3. Võid kaotada juukseid. Selle põhjus on jällegi stress ehk aju vabastab neurotransmittereid, mis mõjutavad immuunsüsteemi ja selle kaudu ka karvakasvu.
  4. Sul võib esineda seedeprobleeme. Liigne stressihormoon mõjutab jällegi seedesüsteemi, mis võib tekitada kõhugaase, kõhulahtisust või -kinnisust.
  5. Sa magad halvasti. Uni on üks esimesi asju, mis lahkumineku puhul kannatab. Su peas keerlevad igasugused mõtted ja suur elumuutus lihtsalt ei lase magada.
  6. Su immuunsüsteem nõrgeneb. Lahkumineku stress nagu ka muu stress põhjustab immuunsüsteemi nõrgenemist ja eriti annab see tunda külmal ajal, kui ringlevad külmetushaigused.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles