Kuidas vabaneda suhkrusõltuvusest?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mile Atanasov/Panthermedia

Magusaisu kimbutab päevast päeva? Ei möödu ühtegi poeskäiku, mil korvi ei rändaks mõni magus šokolaad, saiake või jook? Sel juhul haara paber ja pliiats ning vabane pidevast magusavajadusest.

Söö piisavalt rasvu

1990ndatel algas rasvavaba ajajärk. Arvati, et rasv teeb paksuks. Tegelikkuses asendas toidutööstus sellise trendi saabudes rasva suhkruga. Organism vajab rasva, eriti kui loobud suhkrust. Lisaks sellele, et rasv aitab hoida täiskõhutunnet, aitab see ka ohjata isu ja nälga.

Söö magusaid juurvilju

Hea moodus, kuidas toetada organismi suhkrust loobumisel, on pakkuda paremaid magusaallikaid. Selleks sobivad suurepäraselt magusad juurviljad. Koos piisava une, tarbitava vee, piisavate rasvade ja looduslikult magusate juurviljadega ei tohiks suhkrust loobumine eriti keeruline olla.

Hoia stress kontrolli all

Ilmselt oleme kõik avastanud end pärast stressirikast tööpäeva köögist, kus taldrikule kuhjatud kõikvõimalikud kodus leiduvad maiustused. Selle kuhja söömise järel tunned end korraks hästi. Enamikul meist isutab stressiolukorras magusa järele. Uuringu kohaselt vaigistab suhkru tarbimine ajus stressisignaale. Et seda kontrollida, ära hoia kodus midagi, mida ei tohiks süüa. Nii väldid koju jõudes ahvatlusi ja nõrkushetki.

Asenda

Jood kohvi või teed suhkruga? Lisad pudru keetmisel suhkrut? Asenda suhkur igal pool meega. Kohv ja tee meega, puder meega. Usu, sa ei tunne erinevust, aga sinu keha tänab sind.

Allikas: The List

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles