Mõtle, mida teed: veel üks põhjus, miks ei tohiks laste nähes napsitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Alkoholiga liialdamise ohtudest on räägitud üsna palju, kuid lapsevanemad peavad oma käitumisel veelgi teravamalt jälgima – ka vähene tipsutamine võib lastele halvasti mõjuda.

Ühendkuningriikide alkoholiuuringute instituut avaldas värske uuringu, millest tuleb välja, et kui vanemad on vintis, teeb see lapsi murelikuks, vahendab Good Housekeeping.

Raportis võeti vaatluse alla tuhat lapsevanemat ja nende lapsed ning selle koostamisel osales ka ekspertidest koosnev fookusgrupp. Leiti, et 29 protsenti lapsevanematest on oma lapse nähes purjus olnud. 51 protsenti tunnistas, et on olnud kergelt purjakil. 29 protsenti vastanutest avaldas arvamust, et lapse nähes võib purju juua küll, kui seda ei juhtu regulaarselt.

Lapsed pidasid aga vanemate joomist halvaks eeskujuks olenemata sellest, kui sageli vanemad seda tegid. 18 protsenti lastest tunnistas, et see teeb neile häbi ja 11 protsenti avaldas, et purjus vanem paneb neid muretsema. Kaheksa protsenti lastest ütles, et purjus vanem on ettearvamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles