10 võimalust, kuidas pühade ajal kaalutõusu vältida

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Jõulud ei ole enam kaugel ja paraku kaasnevad nendega kõiksugused hõrgutavad kiusatused. Kuidas aga teha nii, et jõulud mööduksid ilma kaalutõusuta?

  1. Söö hooajalisi toite. Jõulude ajal on võimalus süüa toite, mida muul ajal ei sööda, kirjutab The List. Seega luba endale jõulumaiustusi, mis sulle meeldivad ja ära tekita endale üleliia stressi. Samas proovi hoida piiri kogustega.
  2. Toitu teadlikult. See tähendab, et jälgid, mida sööd ja kui palju. Sellega väldid ülesöömist ja hilisemat ebameeldivat enesetunnet. Söö ainult siis, kui oled näljane ja täpselt nii palju, et tunda täiskõhutunnet.
  3. Ära kogu kappi hõrgutisi. Ära hoia toite enda silmaulatuses, see võib tõsta söömise tõenäosust kuni 50 protsenti. Kui sul näiteks käisid külalised, paki neile toidu ülejäägid kaasa.
  4. Täida taldrik 50 protsendi ulatuses juur- ja puuviljadega. Sellisel viisil ei jää sul kõht tühjaks, kuid oled seejuures tervislik.
  5. Jää aktiivseks. See, et on puhkus ja jõulud, ei tähenda, et sa ei võiks trennis edasi käia. Isegi kui trenni ei jõua, proovi käia jalutamas.
  6. Proovi hoida kaalu. Pühad ei ole tõesti parim aeg kaalulangetamiseks, kuid proovi vähemalt hoida oma kaalu. Ära tekita endale liigset stressi, vaid toitu normaalselt ja alusta kaalulangetusega jaanuaris.
  7. Joo vett! Kui sa pole piisavalt vett joonud, võib söögiisu võimenduda. Vee joomine on ka söögilauas alati hea tegevus, mis ei anna kaloreid juurde.
  8. Joo vähem alkoholi. Alkoholis on palju n-ö tühje kaloreid. Kui aga juua, siis proovi näiteks veinispritserit ehk veini pooleks mineraalveega või joo alkoholi vahele klaas vett.
  9. Maga piisavalt. Pühade aeg võib olla aktiivne ja pingeline, mis omakorda võib viia ülemagamiseni. Ürita magada piisavalt, kuid mitte liiga palju ega vähe.
  10. Vähenda stressi. Jätka jooga või mediteerimisega ja keskendu teadlikule toitumisele. Pühad on ikkagi rõõmus aeg, mil ei tohiks stressata.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles