Retseptisoovitus: peedi-tsitruse õrnsoolalõhe

Kadri Raig
, toidublogija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig näitab, kuidas erilise suupistega külaliste südameid vallutada. Peet ja tsitrused sobival kalaga imehästi kokku ning muudavad lõhe värskelt röstitud saial lihtsalt imeliseks. Peedist saadav puna näeb nii äge välja, et seda lihtsalt ei saa oma peolauale valmistamata jätta.

Vaja läheb:

  • 600 grammine nahaga lõhefilee
  • 1 suurem toores peet (umbes 150 g)
  • 2 tl peenelt riivitud apelsinikoort
  • 1 tl peenelt riivitud sidrunikoort
  • 3 spl jämedat meresoola
  • 1 spl suhkrut
  • 2 spl sidrunimahla
Foto: Kadri Raig

Juhtnöörid

Foto: Kadri Raig

1. Veendu igaks juhuks, et lõhe ikka on kõigist luudest prii. Kui mitte, siis tee nii, et oleks.

2. Riivi peet jämeda riiviga ning sega kokku ülejäänud kraamiga.

3. Säti lõhefilee nahk allapoole küpsetuspaberile, mis hiljem vähemalt kaks korda lõhe ümber keerduma ulatuks.

4. Laota peedisegu ühtlaselt kalale ning pressi tugevalt kinni.

5. Keera küpsetuspaberi ääred kala otste peale ning seejärel rulli kala ühtlaselt küpsetuspaberisse ning pane see pakk omakorda kilekotti.

6. Säti kilekott nii, et kala nahapool all oleks külmkappi ning unusta sinna kaheks päevaks.

7. Seejärel eemalda kalalt peedisegu, loputa filee kiirelt ning tupsuta köögipaberiga kuivaks.

8. Serveerimisel lõika fileest õhukesed viilud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles