Juuksurikunsti esitlusega koguti suhkruhaigete laste abistamiseks ligi 8000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hair Fusion Showl astus üles ka Birgit Varjun.
Hair Fusion Showl astus üles ka Birgit Varjun. Foto: Jelena Rudi

29. aprillil toimunud Hair Fusion show korraldaja Natalia Beloni sõnul koguti heategevusüritusega ligi 8000 eurot, mille eest saavad endale insuliinipumba kuni kuus diabeeti põdevat last.

Möödunud reedel kogunesid Vene Teatrisse enda kollektsioone esitlema andekad juuksurid Eestist, Lätist, Venemaalt ja Aserbaidžaanist ning saalitäis ilust ja abivajajatest hoolivaid inimesi, eesmärgiga toetada suhkruhaigeid lapsi. Oma panuse andsid ka mitmed ilumaailmas tuntud inimesed, kes üritust läbi viia aitasid.

Õhtut juhtisid Vene teatri näitleja Ilja Nartov ja laulja Katrin Siska, kes tutvustas ürituse ideed ja nimelugu järgmiselt: «Elame kaunil Eestimaal, kus leidub mitmeid andekaid ja abivalmis inimesi: juuksureid, jumestajaid, stiliste, moedisainereid. Ühtlasi elab meie riigis palju toredaid lapsi. Kahjuks pole mitte kõik nad terved – neil puudub õnnelik lapsepõlv ja murelikud vanemad otsivad abi nende raviks. Inimesed, kes loovad ilu, teevad teisi kaunimaks, ei saa seda märkamata jätta.»

«Eesmärk on näidata kõigile, et ilus peitub jõud ja sellega saab tõhusalt suuri tegusid korda saata. Ka tavaline juuksur võib oma parimate erialaste oskustega teha palju head nii ühele inimesele kui ka tervele ühiskonnale,» teadvustas Siska.

Ürituse tulu läheb insuliinipumpade ostmiseks

Hair Fusion show läbiviimisest saadud tulu läheb Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi diabeedihaigetele lastele insuliinipumpade ostmiseks. Üritusel lastefondi esindanud vabatahtlik selgitas, et insuliinipump on seadeldis, mis aitab reguleerida veresuhkru taset. «Kui muidu need väikesed lapsed peavad viis kuni kuus korda päevas endale insuliinisüste tegema, siis selle aparaadiga see enam vajalik ei ole.»

Ta lisas, et kuigi eesmärk kõigile suhkruhaigetele lastele vajalik seadeldis muretseda, on veel kaugel, jõutakse tänu Hair Fusion showle sihile sammukese võrra lähemale: «Eestis on praegu ligi 700 diabeeti põdevat last ja taolised pumbad on neist väga vähestel. Lastefond on suutnud toetada 42 pumba ostu – neist igaüks maksab 1000 kuni 2000 eurot – ja selleni, et me suudaksime kõiki abivajajaid toetada, on veel päris pikk tee.»

Ürituse korraldaja Natalia Beloni kinnitas täna lõpliku summa, mis antakse lähiajal lastefondile üle ja number ulatub ligi 8000 euroni – peamiselt piletite müügist, kuid ka sponsorite ja annetuste abil saadi kokku 7831 eurot.

Beloni rõõmustas, et annetusraha kogunes rohkem, kui esialgu oodati: «Kulusid oli niivõrd palju seoses korraldamisega, sest me tahtsime suurepäraselt korraldada, aga sponsorid olid väga head ja abivalmid» selgitas ta. Lisaks sai Vene Teatri saal välja müüdud.

Summa abil on võimalik soetada vähem maksvad insuliinipumbad kuni kuuele diabeeti põdevale lapsele ja kallimate aparaatide puhul võivad süstimise unustada kolm last. «Samas ikkagi reaalne abi - kolm last on õnnelikumad ja nende elu läheb kergemaks,» märkis naine.

Sarnast üritust võib korraldaja sõnul oodata edaspidigi, kuid siis toetatakse juba järgmiseid abivajajaid: «Kindlasti see tuleb igal aastal ja igal aastal on eesmärgiks heategevus, mis tähendab seda, et kogu tulu anname abivajajatele,» kinnitas Beloni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles