Retseptisoovitus: ploomi-mandlikook

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kadri Raig

Toidublogija Kadri Raig teeb kauni sügise puhul ploomikooki, mille põhi on pehme, ploomid mahlased ja mandlilaastud moodustavad mõnusalt krõbeda katte. Olge hoiatatud – väga magus see kook ei ole, seega võite suhkru kogust sutsu suurendada.

Põhi

  • 150 g Kreeka jogurtit
  • 2 suurt muna
  • 1 tl vaniljepastat
  • 2 dl/80 g mandlijahu
  • 1 dl/60 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl/30 g kookossuhkrut
  • Suts soola

Kate

  • 450 g ploome
  • 30 g mandlilaaste
  • 1 spl/20 g kookossuhkrut

Juhtnöörid

1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning vooderda 20 cm diameetriga koogivorm küpsetuspaberiga.

2. Puhasta ploomid kividest ning lõigu sektoriteks.

3. Sega ühes kausis kokku jogurt, munad ning vaniljepasta.

4. Teises kausis sega kokku kõik kuivained.

5. Kalla ühe kausi sisu teise kaussi, sega kuni kõik on ühtlane ja taigen ongi valmis.

6. Kalla taigen ettevalmistatud vormi ning kata ühtlaselt puhastatud ploomidega.

7. Ploomid raputa üle 1 spl kookossuhkruga ning puista koogile mandlilaastud.

8. Küpseta umbes 40 minutit, kuni taignasse torgatud tikk puhtalt välja tuleb (kuigi ploomid on mahlased ja tikk jääb ikkagi niiske, aga saab aru, kui tikk ka taignane on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles