Neli asja, mida kaaluda, enne kui tööd vahetada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Kui sa oled üks neist, kes ei jõua nädalavahetust ära oodata, sest töö, mida sa teed käib nii närvidele, siis enne, kui pastaka nurka viskad, mõtle asjad korralikult läbi.

Siin on neli argumenti, mida kaaluda, enne kui tööd vahetada.

  1. Tegelikult ei ole mujal rohi rohelisem. Võib ju olla, et su praegune töö tundub äärmiselt igav ja ebameeldiv, kuid oled sa ikka mõelnud, mis on siis see, mida sa teha tahaks, kirjutab Time. Kui sa lihtsalt vahetada töökohta, et ühest kohast pääseda, võib see lõppeda kahetsemisega. Tee list positiivsetest ja negatiivsetest külgedest su praeguses töös ja tulemus võib sind üllatada.
  2. Sa tõenäoliselt võtad endalt võimaluse areneda. Kui sa lahkud liiga kiiresti, ei saa sa kunagi teada, kuhu sa oleks selles firmas võinud välja jõuda. Vahel on elus vaja mõnada aega teha midagi mitte nii huvitavat just selle nimel, et hiljem teha seda, mis tõeliselt meeldib. Räägi kõigepealt oma ülemusega. Äkki aitab, kui käid mõnel koolitusel ja kui su boss on mõistev, aitab juba rääkimine iseenesest.
  3. Sa ei ole valmis. Võib-olla jah, sa oled oma oskuste poolest valmis, kuid tegelikult sind lükkab tagant, kas suurem palk või restiižne töö. Mõtle läbi, kas sa ikka oled uueks väljakutseks valmis. Treeni veel oma oskusi ja suurenda enesekindlust. Äkki ei ole probleemi sinu bossis, töös või kolleegides, vaid sinus endas.
  4. Sa riskeerid oma mainega. Kui sa võtad vastu töö, millega sa hakkama ei saa, siis riskeerid oma reputatsiooniga. Töökoha vahetus on väga oluline samm, sa pead olema väga kindel ja meeleheitel, et seda teha. Uus töö võib esimestel nädalatel olla põnev, kuid üsna pea võid avastada, et see pole see. Tööintervjuudel käimine on igatahes kasulik, see hoiab võimaluste osas silamd lahti.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles