Video! Kanna kohe: viis värsket moeideed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
  • Kana, näkk või trikoo? Leia oma moelemmik!
  • Parim Tallinn Fashion Weekilt vaid viieminutilises videos. Vaata kindlasti!

Kirkaid moeideid pakkus selle sügise Tallinn Fashion Week uhkes üledoosis, ja Arter noppis neist välja viis parimat. Kas võtta stiilieeskujuks kana, näkk või mõni tiivuline olend? Valik on sinu!

Neli päeva väldanud moemaraton võttis isegi tõsised fashionista'd võhmale ja ajas silme eest kirjuks. Külluslikult originaalset ja triviaalset, paljastavat ja peitvat, argipäevaks ja eriliseks õhtuks. Endiselt leiab kõige tugevama karakteriga karjäärinaise rõivad Iris Janvieri moemajast ning unenäolise õhtukleidi jahile tasub sammud seada Embassy of Fashioni ateljeesse. Kuid mida üldse kanda? Siin on viis inspiratsioonisuunda, millega talv eriliseks muuta.

Aldo Järvsoo
Aldo Järvsoo Foto: Erlend Štaub / TFW

Trendikas kana

Kui keegi arvab, et litter on liiga nunnu ja ilutsev, siis vaata, kuidas litter cooliks muuta!

Hiljutise moenädala nii avasid kui ka lõpetasid indiaanlased. Kes on kõige säravam staar praegusel moepildil? See on kana! Suled moelaval – just nii. Aldo Järvsoo kasutas oma õhtumoe kollektsioonis karusnaha asemel sulgi, tehes seda väga värskelt ja väljendusrikkalt. Pole paremat partnerit voogavale siidile.

Suled tõi lavale ka Eesti päritolu rahvusvaheline moedisainer Kristian Steinberg, kes liitis Jaapani sulekangast efektselt õliläikelise nahaga.

Vaadakem tõele näkku, karusnahal on moeareenil lips läbi ja selle kandmine pole enam süütu edevusakt, vaid selge ühiskondlik sõnum vägivalla toetuseks. Miks ei võiks suled olla üks alternatiive? Igatahes pole sel sügisel põhjust solvuda, kui keegi sind kanaks nimetab – tegu on tõelise trenditegelasega!

Riina Põldroos
Riina Põldroos Foto: Erlend Štaub / TFW

Sillerdavad litrid

Teine täht moetavas on praegu litter. Sära ja sädelus on välja murdnud õhtumoe ahistavast nišist ja kes tähelepanu ei pelga, võib seda kanda igal pool. Karolin Kuusiku loodud Tallinn Dollsi kollektsiooni põnevaim osa vallutas just värvilise litrisäraga. Kuid põnevaima sillerduse tõi lavale Riina Põldroos, kes näitas seda trikoode ja kalasabana kehale voogavate õhtukleitidega. Virvendava veepinna värvid ja veealused sillerdused – vaevalt on võimalik moematerjali veel elavamasse vormi valada.

Kui keegi arvab, et litter on liiga nunnu ja ilutsev, siis Iris Janvier muutis litrid cool'iks ja modernseks, ühendades seda sportliku joone, rõhutatud õla, drapeeringute ja kummikanalitega. Ammune litrisõber Mari-Liis Saretok viis vaatajad oma Kokomo unistuste maailmas aga paika, kus litreid kantakse õige casual moel – paarid dresside või viigipükste ja meestekingadega.

Tallinn Fashion Weeki lennukas moeparaad tõestas, et isegi sellisele pikalt orbiidil olnud moeteemale on alati võimalik uus ja värske nägu anda.

Mammu Couture
Mammu Couture Foto: Erlend Štaub / TFW

Tiivulised: linnud ja liblikad

Kolmas tõusev trend talvises moetavas on tiivulised. Meil ei ole küll talvel linde ega liblikaid, kuid seda armsam on kohata neid moelaval. Ketlin Bachmannil olid liblika-aplikatsioonid tikitud siidile ning Nymfi moestuudio hing pani oma võlulinnud lendama sametile. Iga tiivuline tegelane on motiiv, millega tuua garderoobi killuke maagiat.

Kes aga tunneb tiivuliste olenditega hingesugulust, võib ise kehastuda langenud ingliks. Näiteks nii, nagu pakkus Diana Arno oma volangirikaste varrukatega, või siis helgeks ja helendavaks taevaseks olendiks, nagu tegelased Mammu Couture'i kollektsioonis.

Diana Arno
Diana Arno Foto: Erlend Štaub / TFW

Talve peategelane: efektne mantel

Talve kõige tähtsam moerõivas on loomulikult mantel. Orden maailma kõige ägedamate mantlite eest läheb kõhklematult Xenia Joostile – poleks julgenud lootagi, et niisuguseid fantaasiaküllaseid objekte saab mantli kujul kanda. Ning kogu see lust ja rõõm sobib kõigile, kel hing noor, sõltumata soost. Kõige energilisema moeplahvatuse kogu moenädala laval päästis valla just Xenia Joosti kollektsioon «Rebellionaires»!

Marit Ilison võlgneb oma tuntuse moemaailmas kindlasti just fantaasiarikastele mantlitele, kus võluvas vastuolus saavad kokku pehmed tekid ja glamuursed kaunistused. Ainulaadsete mantlitega paistis silma ka Sirimiri kollektsioon, Diana Arno tõi lavale glamuursed mopid ja Piret Kuresaar äsjaplahvatanud värvipommid. Glamuursete õhtumantlite liigas tegi ületamatu etteaste Kuldnõelaga pärjatud couturiere Kristina Viirpalu.

Kristina Viirpalu
Kristina Viirpalu Foto: Erlend Štaub / TFW

Talve üllataja: trikoo

Viies moelemmik on õige üllatav, sest see pole üldse asi, mis talvel sooja annaks. Tegemist on nimelt trikooga! Moedisainerid teavad, et pisuke provokatsioon tuleb moepildis alati kasuks. Luksuslikud käsitsi tikitud trikood on üks Kristina Viirpalu originaalseid moeleiutisi, mis ei puudunud ka äsja esitletud kollektsioonist. Bonbon Lingerie kollektsioon köitis nii loovuse kui värvigammaga ning pakkus nii mõnegi põneva trikoo. Liina Stein esitles mantleid provokatiivselt paljastavatel trikoodel. Üks modernsemaid viise ja värskemaid ideid trikoo kandmiseks pudenes aga Riina Põldroosi veealusest maailmast. Igapäevaelus pole mõistagi tarvis kanda seda nii paljastavalt nagu moelaval, aga trikood on väga lihtne kombineerida kõigi teiste rõivastega, et tervikusse veidi vunki ja vürtsi lisada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles