Viis moodust, kuidas siiralt andeks paluda

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teame, et armastuse avaldamine on midagi, mille ütlemine nõuab julgust, kuid on veel üks lause, mida enamikel inimestel on raske öelda.

Nii uskumatu kui see ka ei ole, on selleks lauseks: «Palun vabandust.» Tuleb välja, et selle teeb raskeks fakt, et see eeldab, et tunnistatakse oma eksimust.

Kõigis suhetes on keerulisi aegu, kuid oluline on õppida parandama oma vigu. Kui partner palub sinult andeks, on väga oluline, et sa seda aktsepteerid, kirjutab Prevention. Isegi kui sulle jääb midagi hinge kripeldama, siis andestus on võimas relv, mis on suhtes äärmiselt oluline.

Siin on viis nippi, kuidas siiralt andeks paluda.

  1. Sa pead võtma vastutuse. Oluline on mõista, et sa tegid midagi valesti või tegid kellelegi haiget ja sa tunnistad seda. Andeks palumine peab olema siiras, ainult siis on sellele mõtet.
  2. Lase sellest lahti. Kui oled otsustanud andeks paluda, ei ole enam oluline, kellel oli õigus või mis üldse selle situatsiooni põhjustas.
  3. Puuduta. Füüsiline lähedus on andeks palumisel väga oluline. See näitab, et sa oled oma tegudes siiras ja hooliv.
  4. Anna oma partnerile list viie asjaga, mis sulle tema juures meeldib.
  5. Luba. Luba, et seda enam ei juhtu ja proovi seda lubadust ka hoida.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles