Toitumisspetsialist annab nõu: kuidas peaksid toituma raseduse ajal

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Austraalia toitumisspetsialist Melanie McGrice sõnul on palju toite, mida raseduse ajal vältida. Alkohol, toores kala ja toored munad on kõigile teada, kuid rohkemast ei olda tihti teadlikud.

Uskuge või ei, üks toit, millest raseduse ajal hoiduda, on tiramisu. Põhjus on väga lihtne. Kuna rasedatele on ohutu tarbida kofeiini vaid teatud väikeses koguses, siis juues tiramisu kõrvale veel teed või kohvi, ületad päevase normi. Tihti ei teadvusta inimesed, et paljudes magustoitudes on kasutatud samuti kofeiini ning loevad vaid oma kohvi- või teetasse.

Teisena soovitab McGrice vältida salaamit. Suured kogused nitraate sisaldavaid toite võivad põhjustada järeltulijale vähki, kirjutab DailyMail.

Toitumisspetsialistil on rasedatele varuks veel mõned nipid:

  • Kui oled üks neist, keda terve raseduse kimbutab tohutu söögiisu, suurenda enda veetarbimist. See aitab pideva näljatundega toime tulla.
  • Kui võitled igal hommikul halva olekuga, söö esimene snäkk juba voodis.
  • Söö korralikult küpsetatud kala, näiteks lõhet. Omega3 on sulle hea.
  • Tarbi täisteratooteid (leib, pasta).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles