Superlapsehoidja hoiatab: agressiivsetele lastele tuleb kohe abi otsida

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP Photo/Girl Public Relations

Mis paneb 12-aastase tüdruku võõrast inimest 30 korda pussitama või 14-aastase poisi ema haamriga tapma? Erinevatest lastekasvatussaadetest tuntud superlapsehoidja Jo Frost uuris mõrvarlike laste tausta.

Jo tunneb muret, et vanematel, kelle laps on agressiivne, lausa võimelime vägivallaks, on raskusi mõista vajadust abi järele. 46-aastase lapsehoidja sõnul on vanematel piinlik või nad lihtsalt eitavad probleemi suurust: «Esimene asi on võtta vastutus ja otsida abi.  Vaid nii on võimalik teha kindlaks, kust see vägivald tuleb ning last aidata.» Kurvalt lõppenud lugusid on palju.

Daniel Bartlam oli kõigest 14-aastane, kui tappis oma ema haamriga ning pani siis surnukeha põlema. Hiljem kohtus tunnistas ta, et ta oli vaimustunud seriaalide mõrvastseenidest.

Sellistele juhtumitele vaatamata usub Jo, et lapsed pole sündides kurjad. Neid teeb selliseks keskkond. Oluline on kiirelt probleemi tunnistada ja abi otsida, kirjutab TheSun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles