Loode lõi emakasse augu, pannes ohtu nii enda kui ema

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Noor ema sattus surmasuhu, kui tema veel sündimata laps jalgadega nii kõvasti tagus, et rebestas naise emaka.

News.com.au kirjutab, et laps pidi seejärel ilmale toodama keisrilõike abil, kuna võimas jalalöök tekitas ohtliku verejooksu ning beebi sattus infektsiooniohtu.

Zhangi nime kandev 35. nädalat rase naine arvas esialgu, et kõht on lihtsalt korrast ära, kuid kui valu läks aina hullemaks ning ta hakkas higistama, pöördus ta oktoobri alguses Pekingi haiglasse. Arstid kahtlustasid emakarebendit ning tegid ultraheli, mille abiga selgus, et beebi jalg oli läbistanud emakaseina.

Naine viidi kiirelt operatsioonilauale ning arstid tõid beebi õnnelikult ilmale. Emakast leiti seitsme sentimeetri pikkune haav. Zhang oli möödunud aastal läbinud operatsiooni, mille käigus eemaldati tema emakast müoome, selle tulemusel tekkinud armkude põhjustaski emakaseina nõrgenemise.

Ema ja laps taastuvad ning on tervise juures. Raseduseaegne emakarebend on väga harukordne komplikatsioon ning tavaliselt juhtub see, kui naine on varem keisrilõike abil sünnitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles