Ekspert seletab: kuidas märkamatult säästa 500 kalorit päevas

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Austraalia toitumisnõustaja väidab, et lihtsate nippidega on võimalik vähendada oma toidu kaloraaži ja võtta maha kuni 3–5 kilo kuus.

Siin on mõned nipid, kuidas seda saavutada.

  1. Söö tervislikumat leiba. Söö nisusaia asemel rukkileiba või õhukest lavašši, samuti vähenda koguseid, vahendab Daily Mail.
  2. Vähenda kohvikogust. Kui oled harjunud jooma suurt latet, siis vaheta see väikse vastu, samuti võid loobuda suhkrust ja rasvasest piimast.
  3. Vähenda lihaportsjone. Näiteks 500 grammi liha või kana toidab ära neli inimest, kuid tihti saab sellest söönuks ainult kaks. Seega söö vähem liha.
  4. Vähenda süsivesikute osakaalu. Näiteks riisi või pasta asemel söö juurvilju või kui soovid süüa riisi, siis vähenda kogust.
  5. Loobu kastmetest ja määrdejuustust. Kuna sa niikuinii lisad võileivale veel juustu või sinki, siis määrdeaine ärajätmine annab juba 50 kalorit võitu.
  6. Vähenda alkoholi tarbimist. Alkoholis on palju kaloreid ja kui sa loobud mõnest lisaklaasist, oled juba võitnud.
  7. Vaheta üks eine salati vastu. Näiteks õhtul söö prae asemel hoopis salatit või suppi, selles on palju vähem kaloreid.

Kui jälgid neid nippe, võid iga toidukorraga kaotada 100-300 kalorit, mis teeb nädalas juba täitsa arvestatava kokkuhoiu ja ühes kuus miinus 3–5 kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles