Viis toitu, mis aitavad rasva põletada (1)

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Greibisalat on mõnus suvine vahepala ja abiks rasva põletamisel.
Greibisalat on mõnus suvine vahepala ja abiks rasva põletamisel. Foto: Konstantin Senyavskiy / PantherMedia / Konstantin Senyavskiy

Liigne rasv ei mõju tervisele ega enesekindlusele hästi, seda saab lisaks trennile põletada, ka valides õigeid toite, mis kaalulangust soodustavad. 

Meie keha vajab rasva, see kaitseb organeid, hoiab meid soojas, aitab rakkudel kasvada, annab energiat. Liigne rasv viib aga tõsiste terviseprobleemideni nagu diabeet, veresoonkonna haigused, eriti keskkoha ümber kogunev rasv, mis katab elutähtsaid organeid, vahendab Telegraph. 

Tšillikaunad

2010. aastal korraldatud uuringus leiti, et need teravad viljad võivad põhjustada kaalukaotust ja võidelda ladestuva rasvaga.

Greip

Greipi on tihti peetud viljaks, mis kiirendab ainevahetust. Selle vilja rasvapõletavaid omadusi toetab 2009 aastal Californias tehtud uuring, kus ülekaalulised inimesed sõid enne toitu pool värsket greipi ja kaotasid märkimisväärselt kaalu. Pool greipi katab 64 protsenti päevasest C-vitamiini vajadusest.

Roheline tee

Mõru maitsega jook oksüdeerib rasva ja sellega kiirendab selle ainevahetust. Seda tees sisalduvate katehhiini polüfenoolide tõttu.

Vetikad

Merevetikad sisaldavad fukoksantiini. Loomadega tehtud uuringutes oli näha, et pikaajaline fukoksatiini toidulisandi võtmine võib viia kaalukaotuseni, sest suurendab energiakaotust puhkeolekus. 

Kaneel

12 nädalane Ameerika Südame Assotsiatsiooni loomkatse leidis, et kõrge rasvasisaldusega toidule kaneeli lisamine viis väiksema kaalutõusu ja tervemate verenäitajateni. Selle uuringu järgi mõjuvad tervisele hästi polüfenoolid, millel on põletikuvastased ja antioksüdatiivsed omadused.

Lugu ilmus esimest korda 2017. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles