Sinu brauser on natuke ajast maha jäänud. Et kõik töötaks, nagu vaja, palun uuenda enda brauserit.
Küpsised aitavad meil teenuseid edastada. Meie teenuseid kasutades nõustute sellega, et kasutame küpsiseid. ROHKEM INFOT >
SISUTURUNDUS

Tee ise: Krõbedad seemne-näkileivad on tervislik snäkk õhtutundideks

KOMMENTEERI PRINDI ARTIKKEL
Saada vihje

Kui päev hakkab õhtusse jõudma ning enne veel, kui on magamamineku aeg, tekib sageli diivanil mängufilmi vaadates millegi isu. Ent enne kui haarad mõne magusa koogi või võileibade järele, valmista parem seemne-näkileivad, mis on tervislikumad ning ei mõju kaalunumbrile!

Vaja läheb:

2 dl maisijahu

0,75 dl päevalilleseemneid

0,5 dl seesamiseemneid

0,5 dl kõrvitsaseemneid

0,5 dl tšiiaseemneid

1 tl soola

2,5 dl keeva vett

0,5 dl oliiviõli

Valmistamine:

Sega maisijahu seemnete ja soolaga. Lisa kuum vesi ja õli. Sega tainaks. Lase tainal u 20 minutit seista.

Kata töölaud ahjuplaadi suuruse küpsetuspaberiga. Tõsta tainas küpsetuspaberile. Kata teise küpsetuspaberiga. Vajuta tainas kätega laiemaks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel võimalikult õhukeseks. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Tõsta näkileib küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta plaaditäit 150 kraadi juures 45-60 minutit, kuni näkileib on kergelt pruunistunud ja krõbe. Tõsta ahjust, lase jahtuda. Murra enne söömist vabakujulisteks paladeks.

Tagasi üles