10 alkohoolset jooki, mida ei peaks kunagi baarist tellima

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

On palju põhjuseid, miks teatud jooke vältida. Mõned on meeletud kaloripommid, teised üleliia kallid või isegi ohtlikud. Kui sa siiski tahad veeta lõbusa õhtu nii, et sa pankrotti ei läheks ega paar kilo juurde ei võtaks, siis hoia neist jookidest eemale.

  1. Mojito. Pealnäha näeb see legendaarne kokteil välja väga värskendav, kuid tegelikult võivad riknenud mündilehed sisaldada pahasid baktereid, kirjutab Time. Värsked ürdid ei kipu kaua säilima ja baarides võivad kasutuses olla vanad lehed.
  2. White Russian. Kuna selle kokteili koostisosa on piim, siis see samuti ei säili kaua ja baarides ei vahetata piimpakke just tihti.
  3. Purustatud jääga kokteilid. Kahtlemata mõnusad suvejoogid, mis paraku sisaldavad väga palju kaloreid. Neis kokteilides on nii siirupit, suhkrut, mahla, pluss kanget alkoholi ja pealegi veel suures klaasis. Ehk tegu on tõelise kaloripommiga.
  4. Vaadiõlu. Kui siiski otsustad seda juua, siis pööra tähelepanu baari hügieenile, eriti tualetis. Kui kõik tundub puhas, siis ilmselt hoolitsevad nad ka oma õllevaatide eest.
  5. Bloody Mary. Kuna sellele joogile lisatakse tabasco't, siis võib see mõne tundikuma inimese seedesüsteemi täitsa ära rikkuda.
  6. Energiajook alkoholiga. Kuna alkohol on depressant ja kofeiin stimulant, siis koos tekitavad nad sellise efekti, et inimene joob aina enam ja enam ning sellel võivad olla halvad tagajärjed.
  7. Long Island Iced Teas. See kokteil on äärmiselt kaloririkas ehk võib sisaldada isegi üle 700 kalori, mis on rohkem kui ühes suures burgeris ja pealgi sisaldab mitut eri alkoholi, mis teadupärast ei tõota head.
  8. Džinn toonikuga. Jällegi pealtnäha värskendav jook, kuid nii toonikus kui džnnis on väga palju kaloreid.
  9. Šotid. Need tavaliselt maksavad palju ja tekitavad optilise illusiooni, et šotiklaasis on palju vedelikku, kuid tegelikult on seal ainult väike tilk, mis pealegi maksab palju.
  10. Toiduga kaasas käiv tasuta või odav jook. Pea meeles, et alkoholis võib olla sama palju kaloreid kui toidus, seega vali kas üks või teine.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles