Kate ja William ütlesid: «Jah»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William ja ta abikaasa Catherine lahkumas Westminster Abbeyst. Nende seljataga on prints Harry ja Pippa Middleton
Prints William ja ta abikaasa Catherine lahkumas Westminster Abbeyst. Nende seljataga on prints Harry ja Pippa Middleton Foto: SCANPIX

Briti kuninglik pruut Kate Middleton saabus Londoni Westminster Abbeysse oma isa Michael Middletoni saatel.

Kate sisenes kirikusse pala «I Was Glad» saatel, hiljem mängiti veel kolme pala, mille olid prints William ja Kate oma pulmapäevaks välja valinud.

Altari ees olnud Kate ja Wiliam olid õnnelikud, rõõmsad ja naeratavad. Nad vahetasid seal paar sõna.

Canterbury peapiiskop Rowan Williams pani Kate`i ja Williami paari. Oodatud küsimusele, kas nad kumbki tahavad teineteist oma abikaasaks, sai kuulda kiiret «jah» sõna. Nad mõlemad ütlesid selle vaikselt, kuid kindlalt.

William ja Kate lugesid siis oma abieluvande ette. Pärast seda pani William Kate`ile sõrmuse sõrme.

Lõpuks paar põlvitas, et võtta vastu piiskopi õnnistus. Nad astusid pärast paaripanemist nende jaoks valmis seatud istmete juurde. Altariesine tseremoonia kestis umbes kümme minutit.

Pärast kirikumuusika pala luges pruudi vend James Middleton lõike piiblist. Siis kõneles vastabiellunutele Londoni piiskop Richard Charters.

William ja Kate allkirjastasid ka abielulepingu.

Vastabiellunud väljusid Westminster Abbeyst ning istusid lahtisesse tõlda, et sõita läbi Londoni Buckinghami paleesse. Ilmateade lubas vihma, kuid õnneks on ilm ilus.

Tõlda saatsid kuninglikud ratsakaardiväelased.

Kate ja William saabusid Buckinghami paleesse. Suur rahvamass liikus Buckinghami palee juurde, et näha peatselt palee rõdule rahvale lehvitama saabuvaid vastabiellunuid. Loodetakse, et kuninglik paar suudleb rõdul.

Paar saabus täpsel ajal Buckinghami palee rõdule rahvale lehvitama. Rõdule tuli ka Elizabeth II, Edinburghi hertsog, prints Charles, Cornwalli hertsoginna, pruutneitsid ja peiupoisid. Paari suudlus rõdul käis välkkiirelt. Paar suudles veel teist korda, see oli sama lühike kui esimene suudlus.

William ja Catherine lehvitasid rahvale ja lahkusid rõdult. Edasi järgnevad kaks privaatpidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles