Kuus põnevat fakti oktoobribeebide kohta

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Oktoober – esimene tõeline sügiskuu, vihma, langevate lehtede ja tormide aeg. Mis teeb oktoobris sündinud lapsed eriliseks?

AOL toob välja kuus huvitavat fakti, mis seovad oktoobris sündinud lapsi.

  1. Nad on sportlikumad. Uuringud on näidanud, et oktoobribeebid on füüsiliselt paremas vormis võrreldes lastega, kes on sündinud teistel kuudel. Üheks põhjuseks võib olla D-vitamiin, mida nende emad raseduse ajal loomulikul teel rohkem saavad.
  2. Neil on kaks sünnikivi (opaal ja turmaliin). Kui sa oled üks neist, kes usub kivide maagiasse, siis oled õnnega koos, sest nii opaal kui turmaliin on kõva väega kivid. Samas, kui sa pole oktoobris sündinud, ära parem opaali kanna, see toob halba õnne!
  3. Oktoobris on sündinud palju USA presidente. Kõige rohkem on just oktoobrikuus saanud USA presidendid läbi aegade oma sünnipäevi pidada kui üheski teises kuus. Oktoobris olid sündinud näiteks Adams, Roosevelt, Esienhower, Hayes ja Carter.
  4. Oktoobris on sündinud ka palju teisi toredaid inimesi. Näiteks Julia Roberts, Matt Damon, Kate Winslet ja Bruno Mars. Eestlastest aga Raul Rebane, Rein Rannap, Raimond Valgre, Ivo Uukkivi, Erkki-Sven Tüür, Mikk Saar, Merle Jääger, Tanel Padar.
  5. Neil on väiksema tõenäosusega südamehaigused. Columbia ülikoolis läbi viidud uurimuse kohaselt põevad oktoobri- ja novembribeebid väiksema tõenäosusega kardiovaskulaarseid tõbesid.
  6. Nad elavad suurema tõenäosusega saja-aastaseks. Chicago ülikooli uuring leidis, et sügiskuudel sündinud lapsed jõuavad suurema tõenäosusega üle maagilise saja eluaasta piiri. 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles