Tugevama vaimse tervise võib saada vaid tunniajase pingutusega nädalas

Paula Rõuk
, Terviseportaali reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vali õige riietus ning trenn on ka jahedama ilmaga täiesti tehtav.
Vali õige riietus ning trenn on ka jahedama ilmaga täiesti tehtav. Foto: Panther Media/Scanpix

Uuring leidis, et vaid tund aega treeningut nädalas võib ennetada depressiooni.

Uuring, mis avaldati teadusajakirjas American Journal of Psychiatry, näitas, et 12 protsenti depressiooniga juhtumitest oleks saanud ära hoida pideva mõõduka füüsilise koormusega, Telegraph

Kuigi teadlased on siiani teadnud, et treeningul oli depressiooni sümptomite leevendamisel oma roll olemas, ei ole veel suudetud ennetavat mõju mõõta.

Leiud on autorite sõnul olulised, sest näitavad, et isegi võrdlemisi vähene treening, alates tunnist ajast nädalas, võib tuua depressiooni ennetamisel märgatavat kasu.  

Rahvusvaheline uurimismeeskond, mida juhatas Austraaliast pärit Black Dogi instituut uuris 33 908 Norra täiskasvanu füüsilist aktiivsust ja depressiooni ning ärevushäire sümptomeid 11 aasta jooksul.

Osalejad pidid teada andma, kui tihti ja millise intensiivsusega nad treenisid. Hiljem tuli neil anda hinnang endal esinevate võimalikele ärevuse või depressiooni sümptomitele.

Uurijad võtsid arvesse ka muid tegureid, mis võisid treeningu ja vaimse haiguse seost mõjutada, näiteks mõnuainete kasutamine, kehamassiindeks, demograafilised, sotsiaalsed ja majanduslikud faktorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles