Neuroteadlane soovitab: kolm lihtsat nippi, kuidas häälestada aju edule

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Scanpix

Osasid inimesi vaadates tundub, et kõik, mis nad ette võtavad, õnnestub täielikult. Mis on nende saladus? Neuroteadlane annab kolm lihtsat nippi, kuidas ka ise edukam olla.

1. Võta alati vastu uusi väljakutseid, eriti hilisemas elus

Kunagi pole hilja õppida uusi asju. Säti endale eesmärgistatud ülesanded. Nii harjutad enda ajus kognitiivseid funktsioone (nagu mälu, tähelepanu, taju).

2. Ole aktiivne

Ajutöö paraneb nn õnnehormoonide mõjul. Trenn ja üleüldine füüsiline aktiivsus tekitab organismis õnnehormoone. See aitab kaasa ajurakkude kasvamisele ja uuenemisele, mis omakorda avaldab mõju sellele, kuidas aju infot talletab ning mõtleb.

3. Alati kuula ja suuna enda emotsioone

Teadlase sõnul kõige edukamad inimesed kuulavad ja analüüsivad küsimusi. Ära vasta kohe emotsioonidelt, vaid mõtle teemaarendus läbi. Proovi oodata viis sekundit enne, kui teisele vastad. See aitab sul reguleerida enda emotsioone ning vastata ratsionaalsemalt.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles