Video! Sotsiaalne eksperiment: kas mehed panevad tähele, mida sa kannad? (1)

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Oh neid peegli ees veedetud tunde! Kõik riietuses peab omavahel klappima, sinu silmavärvi ja tujuga sobima, eks? Tuleb välja, et mitte. Viis naist saadeti kohtingule, kus nad poole õhtu pealt riideid vahetasid. Kui paljud mehed riiete muutust märkasid?

Uuringu korraldas River Island, kes saatis viis naisnäitlejat kohtingule, kirjutab DailyMail. Kaaslaste seas oli nii poiss-sõpru kui lihtsalt meestuttavaid.

Laura Reeves, kes läks kohtama hommikul leitud Tinderi-kaaslasega, vahetas oma riietust muljet avaldavad neli korda. Sealhulgas pluusi, kingi, jakki, ehteid ja isegi teksaseid. Mees ei saanud midagi aru.

21-aastane Janelle Wynter kohtus tol õhtul enda kaaslasega, kellega juba viis aastat koos oldud. Ta vahetas oma riideid koguni viis korda. Sealhulgas seelikut, pluusi, ehteid, kotti. Neljal korral ei taibanud mees midagi, kuid viiendal korral tabas naise laua all seelikut vahetamas.

Jeanelle sõnas hiljem, et see eksperiment andis talle kinnitust, et mehed ei pane tähele selliseid asju, mida naised arvavad. Üheks vahetuseks oli lühike nahkseelik midipikkuses beeži seeliku vastu ja mees ei saanud midagi aru.

Helena Mitchell jõudis kohtingul vahetada riideid kolm korda. Kui tema välimus totaalselt muutus, küsis mees selle kohta. Kui naine otsustas riiete muutust eitada, jättis mees asja sinnapaika.

Rhonwen Cash läks kohtingule enda endise korterikaaslase sõbraga. Nähes, et mees ei pane tähele, küsis mehelt, mis värvi ta püksid olid. Mees sattus pisut segadusse, kuid ei väitnud kordagi, et praegused püksid pole samad, mis enne.

Yasmine Alice veetis õhtu enda noormehega, kellega koos pool aastat õnne jagatud. Ka tema mees ei näinud õhtu jooksul mingit muutust.

Vaata eksperimendist videot.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles