Kadri Tali - kaksik kahe lapse ja kahe orkestriga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Tali
Kadri Tali Foto: Peeter Langovits

Kadri Tali (38) tüürib alates märtsist riigi esindusorkestrit ERSOt - see on väljakutse, millest loobumist poleks ta endale andestanud, kirjutab ajakiri Anne & Stiil.

Kui riigi esindusorkestri käekäigu eest seisavad lisaks temale paljud inimesed, siis koos kaksikõe Anuga 14 aastat tagasi asutatud Põhjamaade Sümfooniaorkestri puhul saab ta loota vaid iseendale, õele ning käputäiele mõttekaaslastele-toetajatele.

Kuid vaatamata sellele, et Kadril on lisaks ka neljane poeg Oskar ja ligi kahene Otto, ei tulnud tal pähegi küsimust, kas võtta keeruline amet olemasoleva orkestri manageerimise kõrvalt vastu või mitte: «Võib-olla teisel ajal, teises olukorras oleksin mõelnud, et saab edasi ka ilma minu panuseta. Täna ei olnud võimalik kõrvale hiilida - oleksin olnud iseendale ebameeldiv.»

Kuid loomulikult pole töö- ja pereelu ühitamine Kadrile kerge - ta tunnistab ausalt, et ei oska veel keskteed ja enesega rahulolu leida. Nädalavahetusi alustab ta mõttega, et teeb natuke tööd ja siis läheb lastega mängima, aga asi läheb tihti käest.

«Rahu saabub siis, kui saad aru, et ideaal ei olegi võimalik. Raul Rebane ütles kord, et on inimesi, kes suudavad teha palju väikesi otsuseid iga päev. Nende hulka kuuluvad emad. Teine liik inimesi teeb suuri globaalseid otsuseid. Tihti pole võimalik neid kahte tüüpi ühitada, aga kui on, siis on tulemus võimas. Püüan end premeerida mõttega, et püüdlen selle poole, et oleksin suuteline haldama mõlemaid pooli,» räägib Kadri.

Loe pikemalt ajakirja Anne & Stiil mainumbri kaaneloost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles