Kolm märki sellest, et sa oled halvas suhtes

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Üks raskemaid asju, mida endale tunnistada on see, kui avastad, et kaunilt alanud suhe on rappa jooksnud. Suhte alguses kantakse roosasid prille ja keskendutakse ainult partneri positiivsetele külgedele ning negatiivne võib võimenduda alles hiljem.

Siin on mõned märgid, mis viitavad sellele, et on aeg suhtele punkt panna.

  1. Su ei ole isiklikku vabadust. Suhtes ei tohi ennast tunda kui vangis, üksteisele peaks hoopis andma vabadust ja ruumi, kirjutab Psychology Today. Kõigil meil on oma unikaalne vajaduste pakett, mida suhtelt ootame, kuid kui ühel poolel on liiga suur vajadus teise vabaduse kallale kippuda, siis on asjad halvasti. Näiteks, kui partner kontrollib pidevalt su rahalist seisu, kellega sa väljas käid või kuidas sa riietud. See on märk ebatervest suhtest.
  2. Positiivsete ja negatiivsete emotsioonide suhe peaks olema vastavalt 80/20. Teadlased on kindlaks teinud, et suhtes, kus on 80 protsenti positiivsust on suurem tõenäosus jääda kestma. Kui aga positiivsus on langenud väga madalale, siis võib olla aeg suhe lõpetada.
  3. Sa sooviks pigem üksi olla. Halb suhe tähendab seda, et leiad ennast tihti ootamas, millal sa saaks üksi olla. Sa avastad, et üksi olles oled rahulikum ja õnnelikum. Üksteise läheduses tunned pinget ja negatiivsust. Ära kunagi jää suhtesse mõttega, et sa niikuinii paremat ei leia. Parem olla üksi, kui halvas suhtes.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles