10 armastuse kohta käivat «tõde», millest võiks lahti lasta

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mõned tõed armastusest toetuvad suuresti klišeedele ja romantikafilmidele, millel pole reaalse eluga mitte mingit seost. Samas on kerge uskuda asju, mis kõlavad kaunilt ja lihtsalt. Siin on mõned mõtted, millest oleks aeg lahti lasta.

  1. Armastus võidab kõik. See on nii mõneski mõttes ohtlik ütlus, kuna süvendab inimestes lootust ja samas teeb nad laisaks, kirjutab Huffington Post. Kes seda usuvad, elavad paraku illusioonis.
  2. Armastus on kõik, mida sa vajad. Ilmselgelt on vaja väga palju asju veel peale armastuse, näiteks nagu teineteise mõistmist, raha, elukohta, ühiseid väärtusi jne. Samamoodi vajab inimene ka eneseteostust või hobi, mis on sama oluline kui suhe ja armastus.
  3. Tõeline armastus on tingimusteta. Paraku see nii ei ole. Võid ju olla hullupööra armunud, kuid kui mingi hetk selgub, et see inimene ei vasta su ootustele ja soovidele, võib kõik laguneda.
  4. Sa tead, kui oled leidnud selle «õige». Armunud olles, ei ole sul tegelikult  aimugi, mis inimesega on tegu ja milline teie suhe tulevikus välja peaks nägema. Kõik see paljastub järk-järgult ja võib juhtuda, et tuleb välja asju, mis sulle üldse ei meeldi.
  5. Õige inimesega on elu lihtne. See ei ole kunagi kerge. Alguses ehk jah, oled armunud ja tänu sellele pisenevad ka muud probleemid, kuid tegelikult on suhe üks lõputu takistuste ja nende ületamise teekond.
  6. Ära lepi kunagi vähemaga, kui see üks ja ainus. Maailmas on palju inimesei, kellega suhet ja peret luua. Ära jää ootama romantilist unelmat, mis ei pruugi kunagi täituda. See ei tähenda, et peab oma latti alla laskma, kuid ole avatud erinevatele inimestele sinu ümber.
  7. Armastatuga peab olema parim sõber. Tegelikult ei pea ja on isegi parem kui hoiad need asjad lahus. Sa ei saa eeldada, et ainult üks inimene naerab su naljade peale ja kuulab iga su probleemi.
  8. Ajastus on kõige olulisem. Aeg on mingil määral ikka oluline, kuid mitte kõige olulisem. See, et sa kohtad kedagi, on ka paljude muude asjade kokkulangevus.
  9. Inimesed ei muutu. Selle klišee võib kohe peast ära kustutada, sest fakt on see, et võivad muutuda küll. Kõik on võimelised oma harjumustest ja käitumismustritest loobuma või neid muutma, asi on ainult tahtmises.
  10. Tõeline armastus on ainuke, mis loeb. Elus on palju muudki, mis on väga oluline. Sinu igapäevaelu, sõbrad, perekond ja töö – kõik on ühtmoodi oluline.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles