Toitev vahepala: Kaerahelbe-maapähkli energiapallid taastavad jõuvarud

Veski Mati
, Kvaliteedi saladus igas köögis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiirel ja töisel argipäeval kipub energia sageli ootamatult otsa saama. Et oma vaimu turgutada, koostas "Köögikiirabi tuleb appi" kokk Mari-Liis Ilover kaerahelbe-maapähkli pallide retsepti, mis annavad jõudu edasi tegutsemiseks. 

Vaja läheb:

90 g kaerahelbeid

115 g maapähklivõid

3 sl vahtravisiirupit

60 g hakitud India pähkleid

1 sl tšiiaseemneid

Valmistamine:

Tõsta kõik koostisained suurde kaussi ja sega ühtlaseks kleepuvaks massiks. Aseta kauss külmkappi ja lase seal 30 minutit seista, et kaerahelbed imaksid endasse niiskust ja muutuksid pehmemaks. Tõsta väike ports massist peopessa. Seda on mugav teha jäätisekulbiga, millega saad umbes supilusikatäie suuruse palli. Vormi peos palliks. Tee nõnda 10 pallikest.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles