Viis nõuannet, kuidas kaalust alla võtta

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex Features / Vida Press

Kaalust alla võtmine on keeruline, sest erinevaid dieete on küll palju, kuid mõni neist toimib ja teine jälle mitte. Siin on aga mõned soovitud inimestelt, kes on aastaid ülekaalu ja dieetidega maadelnud ning kes teavad, mida see tähendab. 

  1. Võta asja rahulikult ja kindlameelselt. Mida kasinam ja lühem on dieet, seda kehvem on ka tulemus, vahendab Time. Terve elu ülekaaluga võidelnud inimesed soovitavad üldse mitte kasutada sõna dieet, vaid suhtuda sellesse kui tervislikku ellu. Alguses ürita süüa lihtsalt vähem, siis järk-järgult vaheta toiduaineid tervislikumate vastu.
  2. Pea toidupäevikut. Ära kirjuta sinna ainult, mida sööd, vaid ka kuidas sa ennast tunned nii füüsiliselt kui vaimselt. Mõni aeg hiljem päevikut üle lugedes leiad sealt nii mõnegi mustri, mis on su kaalulangetust takistanud.
  3. Anna endale puhkust. Sa ei pea kogu aeg sööma ainult salatit. On palju muid toite, mida saab nautida. Vahetevahel võib isegi endale lubada midagi vähem tervislikku. Stress ainult ühe asja söömisest võib viia murdumiseni. Luba endale aeg-ajalt midagi head.
  4. Leia dieet, mis sulle sobib. Proovi jääda ühe dieedi juurde pidama, sest neid kogu aeg vahetades tekib sul stress. Vali selline variant, kus näed tulemust ja tunned ennast hästi. Kui oled loid ja väsinud, siis see dieet ei ole sinu jaoks.
  5. Ära tekita endale ebarealistlikke ootusi. Proovi mõelda, et iga väike samm on juba suur asi ja ära lase pead norgu, kui sa näiteks üks nädal kaotasid ainult pool kilo. Mida kõrgem on eesmärk, seda valusam on ka kukkumine, kui kõik ei lähe plaanitult.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles