Vaata, kuidas on Miss Ameerika võitjate kehatüüp aja jooksul muutunud

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Ameerika kandidaadid 1. septemril 2017.
Miss Ameerika kandidaadid 1. septemril 2017. Foto: MARK MAKELA/REUTERS/SCANPIX

Miss Ameerika iludusvõistlus on tänapäeval sootuks midagi muud kui 94 aastat tagasi, mil seda kutsuti rahvasuus populaarsusvõistluseks. Tänapäeval on see pigem värvikas tele-show. Hariv veebiportaal Psych Guides võttis aga lähema vaatluse alla, kuidas on naiste kehakuju - mida tuuakse ju teistele naistele ideaalse näitena - aja jooksul muutunud ning leidis, et missid on läinud järjest kõhnemaks.

«Siin ta on, Miss Ameerika. Siin ta on, sinu ideaal,» kõlasid 1954. aastal kirjutatud missivalimiste tunnusmuusika sõnad. Ja kuigi seda lugu enam iludusvõistluse taustal ei mängita, on selge see, et misse peetakse naiste iluideaalide kehastuseks, vahendab Insider.

Psych Guides pani kokku kõik pildid Miss Ameerika võistluse võitjatest, mis neil õnnestus leida ja sellest on näha, kuidas 80ndatel peale tulnud fitnessimaania pilti muutis.

via GIPHY

Lisaks vaadati, kui palju on alates võistluse algusest muutunud keskmiste 20-29-aastaste ameeriklannade ja missikandidaatide kehamassiindeks. Sel ajal kui misside KMI on järjest väiksem, on tavalised naised läinud ülekaaluliseks. Ainus aeg, mil missikandidaadid olid teiste naistega samas kaalus, olid 1940ndad ja 50ndad.

Kriitikud kardavad, et missivõistlustel võib olla naiste vaimsele tervisele halb mõju, kuna paratamatult hakkavad nad end võitjatega võrdlema. Missivõistluste suur menu ja kajastus võib mõjuda noortele naistele rusuvalt, kuna nad ei suuda sellistele ideaalinõuetele ise vastata.

Miss Ameerika iludusvõistlust on korduvalt kritiseeritud, kuna seal on jätkuvalt sees bikiinivoor. Tegelikult hakkab võistlus oma populaarsust kaotama. 2014. aastal oli missivõistluse teleülekande vaatajaid 7,6 miljonit ehk 25 protsenti vähem kui 2013. aastal.

Vaata lisaks pilte siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles