Retseptiidee nädalavahetuse hommikusöögiks: avokaado- ja kanatäidisega croissant’id

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ragne Värk / Linnuliha.ee

Nädalavahetusel jõuab hommikusöögilaua taga rohkem aega veeta. Kui puder üksluiseks muutub, siis käi mõnest pagarikojast läbi ja varu koju valmis mõned sarvesaiad ehk croissant’id. Sarvesaiad võid ka muidugi ise küpsetada. 

Rannamõisa kokk ja blogiperenaine Ragne Värk annab nõu, kuidas lihtsad croissant’id huvitavamaks muuta ning milline täidis nende vahele hommikusöögiks hästi sobib. Juurde veel klaas värsket mahla ja aurav kohvitass ning hommikusöök võib alata.

Vaja läheb:

  • 150 g jahutatud broileri kintsuliha
  • soola, pipart
  • 75 g Kreeka jogurtit
  • 50 g riivitud juustu
  • 1 tl mahedat sinepit
  • 1 muna
  • 3 sarvesaia (croissant’i)
  • 1 küps avokaado
  • rukola lehti

Lõika kanaliha tükkideks ning prae pannil valmis, vahepeal maitsesta kindlasti soola-pipraga. Sega omavahel jogurt, juust, sinep, muna ning maitsesta soolaga. Lõika sarvesaiad horisontaalselt pooleks ning laota alumisele poolele peale avokaadiviilud, maitsesta soola ja pipraga ning aseta peale kanaliha.

Kata poole koguse jogurti-juustuseguga. Ülejäänud seguga kata ülemiste sarvesaiade lõikepooled. Küpseta saiakesi ahjus seni, kuni kate on pisut jumekamaks küpsenud. Seejärel aseta ülemised sarvesaiad alumistele ning serveeri koos rukolalehtedega!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles