15 toiduainet, mis teadlaste hinnangul aitavad kaalu hoida

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ardea / Vida Press

Põhjapanev uuring väidab, kuidas teatud ajurakud kontrollivad söögiisu. Rakud märgistavad toitaineid söögis ja ütlevad ajule, kuidas reageerida. Sellise toimega toidud on näiteks avokaado, kana ja läätsed.

Toidud, mis sel viisil toimivad sisaldavad aminohapped, mis aktiveerivad rakke nõnda, et tunneme suuramat täiskõhutunnet, vahendab Daily Mail. 

Dieeti pidades on tihti mureks just see, mida süüa, et kõht täis püsiks ja nälga ei tekiks. Nüüd on teadlased leidnud toiduained, mis annavad ajule signaali, et kõht on täis. Seega aminohapete tase veres ja ajus pärast söömist on väga oluline.

Nimetatud rakud asuvad aju keskmes, mis tegeleb kehakaalu kontrollimisega, seega teatud toidu söömine aitab inimestel paremini oma dieeti hoida.

Aminohappeid leidub näiteks loomsetes produktides, puuviljades, juurviljades ja pähklites. Kuna proteiin seedib aeglasemalt ja ei tõsta veresuhkrutaset, siis hoiab see ka kõhu kauem täis.

Teadlased spekuleerivad ka, et tulevikus saaks toota samal põhimõttel dieettablette, kuid naturaalsel viisil aminohappeid sisaldavaid toite tarbida, on siiski mõistlikum.

Siin on 15 toitu, mis aitavad kaalu hoida.

  1. kana
  2. kalkuniliha
  3. sea õlaliha
  4. parmesan
  5. anšoovised
  6. makrell
  7. tuunikala
  8. krabiliha
  9. mandlid
  10. pähklid
  11. seesamiseemned
  12. tahhiini
  13. pistaatsiapähkel
  14. kreekapähkel
  15. maapähkel
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles