Magamisasend võib paljastada, mis tööd sa teed

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Tuleb välja, et see, mis asendis me magame, võib paljastada nii mõndagi. Näiteks kõrgharidusega inimesed kipuvad magama vasaku külje peal ning alkoholiga liialdajad jällegi kõhuli.

Samuti toob uurimus välja, kuidas magamisasendist sõltub une kvaliteet, vahendab Daily Mail. Näiteks need, kes magavad selili ja käed laiali, tunnevad ennast hommikul kõige värskemana. Samas ühel küljel magajad, magavad tõenäoliselt jällegi kõige paremini. Vasakul või paremal küljel magades imiteeritakse kõige enam looteasendit, mis omakorda aitab õigesti hingata ja jõuda kehal sügavasse REM une staadiumisse.

Selili magada soovitavad teadlased neil, keda kimbutavad valud. Nimelt selles asendis on keha kõige lõdvestunum.

Uuringute järgi eelistab 36 protsenti magada oma vasakul küljel ja neist omakorda 41 protsenti töötab, kas turunduse või reklaamivaldkonnas.

Paremal küljel eelistab aga magada 34 protsenti vastanutest ning 15 protsenti neist töötas tööstuse valdkonnas.

Kõhuli magab aga iga kaheksas inimene, enamasti vanuses 45-54. Töövaldkond kõhulimagajatel oli kalanduses või põllumajanduses.

Ligikaudu üks kümnest eelistab aga hoopis vaba ehk freestyle poosi. Nende tegevusvaldkond on seotud energia tootmisega.

Selili ehk starfish-ina magavad aga ainult üksikud ja tihti need, kellel pole partnerit ning töötavad nad logistika või transpordi valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles