Evelin Ilvese retseptisoovitus: vitamiini-juustukook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustukook.
Juustukook. Foto: Evelin Ilves / Facebook

Presidendiproua Evelin Ilves avaldas oma Facebooki lehel veidi omanäolisema juustukoogi retsepti, mis sobib tema sõnul suurepäraselt kevadiseks pidupäevaks.

«Kes armastab juustukooke, on allolev väga maitsev ja vitamiinidest pungil pealegi,» kinnitas Ilves.

Põhjaks

Purusta 200 g Lotte või Digestive küpsiseid ja peotäis mandlilaaste ning sega 80 g sulavõiga. Vooderda lahtikäiv koogivorm (24 sentimeetrit) küpsetuspaberiga, patsuta segu põhjaks ja pane külmikusse ootele.

Täidiseks

  • 500 g Mascarpone juustu, sobib ka muu maitsestamata toorjuust
  • 350 g vahukoort
  • 250 g kohupiimapastat (näiteks Pajumäe vanilje-kohupiima)
  • 100 g hapukoort või Miksikot (kellele meeldib magusam, võib selle ära jätta)
  • pool klaasi heledat roosuhkrut
  • 1 sidrun + 1 apelsin + 1 laim
  • 12 želatiinilehte (või 12 tl želatiinipulbrit)
  • Aroomide võimendamiseks 1-2 spl apelsini- või mandlilikööri (võib ära jätta).

Pane želatiinilehed vette pehmenema. 10 minuti pärast pigista pihus kuivaks ja sulata väikses kausis väheses kuumas vees. Jäta jahtuma.

Vahusta vahukoor suhkruga. Sega aeglaselt toatemperatuuril toorjuustuga, kohupiimapasta ja hapukoorega.

Riivi tsitruste koore värviline osa peene riiviga, pressi kõigi mahl, lisa maitseliköör ning sega ettevaatlikult jahtunud vedela želatiiniga. Seejärel nirista segu juustu-kohupiimamassi sisse, sega hoolikalt läbi, kalla koogivormi.

Kaunistuseks puista peale röstitud mandlilaaste ja kuivatatud saialille kroonlehti. Kook tahab vähemalt 6 tundi külmas seista, ent parima maitse saavutab ta järgmiseks päevaks. Sellest jagub 12 korralikuks tükiks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles