Miks naised petavad?

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Petmine. See sõna ei meeldi just paljudele. Keda on petetud ja kes on ise petnud – mingi kogemus on kõigil. Samuti nõustub enamus, et see ei ole kena tegu, sest alati saab keegi ju haiget. Kuid kas võib olla, et mõned naised petavad oma mehi põhjusega?

Petmisel on üldjuhul negatiivsed tagajärjed, hullemal juhul võib suhe isegi lõppeda, kirjutab Hello Giggles. Samas ei pruugi olukorrad alati olla mustvalged.

Esther Pereli uues raamatus «Suhete seis: truudusetuse ümbermõtestamine» on öeldud, et võrreldes 90-datega on naiste petmine kasvanud 40 protsendini ja mis on huvitav, on see, et neil naistel pole mingit plaani ma meest maha jätta. Raamat uuribki, mis on sellisel juhul petmise motivatsioon.

Tuleb välja, et paljud naised tunnevad küll armastust oma meeste suhtes ja vastupidi, kuid nad ei saa piisavalt seksuaalset ja emotsionaalset rahuldust. Võib olla, et sellisel juhul naised justkui tunnevad, et kõike ühelt mehelt loota ongi liiga palju.

Pereli raamatus kirjeldavad naised petmist kui abielu või suhte loomulikku ja abistavat osa. Samuti ei huvita neid ühiskondlik negatiivne kriitika, sest nende eesmärk ei ole lõhkuda oma suhet, vaid saada hakkama suhtes, mis ei ole ideaalne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles