Kaheksa asja, mille leiab härrasrahva lastetubadest

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry VIII lapse tuba
Henry VIII lapse tuba Foto: AKG Images / Scanpix

Oled sa kunagi mõelnud sellele, kuidas elavad härrasrahva põngerjad ja kui sarnane võiks olla sinu lapse tuba nende omadele?

Tatler reastab asjad, mis on olemas iga selle inimese lastetoas, kes tahab elada vastavalt kõrgseltskonna nõudmistele.

Kiikhobune

Uhketes magamistubades troonivad kiikhobused on tavaliselt vanad ja kulunud, kuna veedavad põlvkondade vahelise aja pööningutel. Neid antakse tavaliselt edasi põlvest põlve – mitte kõik pole nii õnnelikud lapsed nagu prints George, kellele kinkis kiikhobuse Barack Obama.

Nukumaja

Härrasrahvale meeldib taaskasutus, seega mängib väike printsess tõenäoliselt nukumajaga, millega omal ajal mängis tema vanaema. Laps ehk salamisi igatseb plastist Barbie-maja, kuid tõenäoliselt peab ta leppima George’i-ajastu stiilis nukumajaga, mida vaadates tuleb pähe Jane Eyre.

Vanad raamatud

Beatrix Potteri täiskollektsioon, mõned nahkköites iidsed entsüklopeediad... Kunagi pole vanus liiga noor, et hakata õppima olulisi asju!

Keldrikakand

Altkorruselt kamina eest puukorvist leitud keldrikakand elab nüüd tikutoosis, kus ta on kerra tõmbunud ja pole end juba nädal aega liigutanud. «Ta vaid magab,» kinnitatakse, hoolimata vastupidistest tõenditest, kuni lõpuks kellelgi kõrini saab ja ta tikutopsi ära viskab – et järgmine kakand saaks sisse kolida.

Kastanimunad

Asendamatud kastanisõdades!

Maskeraadikast

Tõenäoliselt täidetud vanematelt saadud riietega – üksik stiletto, augulised sukad, kole kleit, mida ema kandis vaid korra, isa vana ruuduline särk ja posu vanu (ilmselt üsna kalleid) ehteid.

Hoiupõrsas

Hambahaldjalt saadud mündid, kindlasti mitte ühtegi paberraha.

Kool

Nurgake, kus käivad «koolis» mänguloomad ja nukud. Kool on muidugi ka haigla eest, kus saab kaisukate tervist kontrollida ja neid vajadusel arstida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles