Neli moodust, kuidas looduslike vahenditega aknest lahti saada

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Akne on haigus, mis kimbutab nii teismelisi kui ka täiskasvanuid ning isegi kui on proovitud kõiksugu apteegiravimeid, on sellest lahti saada väga raske. Aknet võivad põhjustada mitmed tegurid nagu näiteks vale kosmeetika, hormonaalsed kõikumised, stress, niiske kliima või steroidide kasutamine.

Siin on mõned looduslikud nipid, mis võivad aidata.

  1. Nõid-sarapuu. See on looduslik puhastusvedelik, mis koosneb Põhja-Ameerikas kasvava nõid-sarapuu põõsa lehtedest ja puukoorest, vahendab Pure Wow. Pärast näopesu tupsuta sellega probleemseid kohti. Kasutada võib nii hommikul kui õhtul.
  2. Roheline tee. Sisaldab antioksüdante ja antibakteriaalset toimet. Rohelise tee ekstrakt pidurdab naha rasunäärmete tööd. Lase teel tõmmata ja jahtuda ning seejärel pista vatitups tee sisse ning kanna nahale.
  3. Kummel. Seda saab kasutada samal viisil nagu rohelist teed. Lase kummelitee purul või teekotikestel tõmmata ja jahtuda ning kata sellega probleemsed kohad.
  4. Aloe vera. Peale akne aitab aitab see nii päikesepõletuse kui ka armkude paranemise puhul. Kasutamisel on kõige tõhusam viis kraapida taime seest välja vedelik ja kanda see otse näole. Kui aga taime kohe käepärast võtta ei ole, siis müüakse poodides spetsiaalseid aloe vera näogeele.

Huvi korral, loe akne kohta lisaks siit:https://www.akne.ee/aknet-soodustavad-tegurid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles