Õpetaja geniaalne saiatrikk näitab lastele, miks tuleb käsi pesta

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Gripihooaeg on juba ukse taga, mis tähendab, et lastele tuleb käte pesemist järjekindlalt meelde tuletada. Põhja-Carolinas asuva Cape Fear keskkooli tervishoiuõpetaja Donna Gill Allen tegi nutika eksperimendi, mis pälvis sotsiaalmeedias suure menu.

Õpetaja pani õpilaste nähes läbipaistvatesse kilekottidesse rippuma kolm saiaviilu. Esimene läks kotti kirjaga «kontrollitud». Selle saiaviilu võttis õpetaja pakist kummikinnastega välja ja tõstis otse kotti. Teise saiaviilu pani ta «puhaste käte» kotti oma käega, kuid pesi käed enne seebiga puhtaks. Kolmanda saiaviilu andis ta enne kotti panekut klassis ringile ja asetas siis «räpaste käte» kotti.

Foto on tõestuseks, et õpetaja eksperiment oli väga edukas. Donna Gill Alleni õpilastest saavad tulevikus sertifitseeritud õendusabi assistendid ja saiaeksperimendi tegi ta näitamaks, kuidas mikroobid levivad. Sama katset soovitab ta kõigile teistele õpetajatele, kel on vaja lastele piltlikult selgeks teha, miks tuleb käsi pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles