Suured leetripuhangud hõivavad Euroopa tuntud turismimaid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis seni registreeritud neljast leetrijuhust on üks sisse toodud Pariisist. Prantsusmaal on leetripuhang praegu Euroopa riikidest kõige tõsisem.
Eestis seni registreeritud neljast leetrijuhust on üks sisse toodud Pariisist. Prantsusmaal on leetripuhang praegu Euroopa riikidest kõige tõsisem. Foto: SCANPIX

Euroopat haaranud leetrite puhang on suurim Prantsusmaal, suur hulk inimesi on leetritesse haigestunud ka teistes tuntud turismimaades nagu Hispaania ja Türgi.

Läinud nädala lõpus avaldas WHO, et 30s Euroopa regiooni riigis on täheldatud leetritesse haigestumise sagenemist. Aasta algusest kuni 20. aprillini oli ametlikult registreeritud 6500 haigestumisjuhtu. Kuna lihavõtted on traditsiooniliselt on üsna aktiivne reisimise aeg, on tänaseks leetreid ilmselt eri riikide vahel veelgi eksporditud-imporditud.

Läbi aegade üheks populaarsemaks reisisihiks olnud Prantsusmaal on olukord kõige tõsisem. Selle aasta esimese kolme kuuga on ametlikult registreeritud 4937 leetritesse haigestumist. See on pea sama suur arv, kui kogu 2010. aasta jooksul kokku. Seni Eestisse toodud neljast leetrijuhtust üks pärineb samuti Prantsusmaalt Pariisist.

Märkimisväärsed puhangud on WHO andmetel ka Serbias, Lõuna-Hispaanias Andaluusia piirkonnas, Makedoonias ja Türgis.

Selliste asjaolude tõttu soovitab WHO riikide terviseametitel propageerida reisieelset kaitsesüstimist ja hoolitseda selle eest, et reisile suunduvatele inimestele oleksid vaktsiinid kättesaadavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles